torstai 28. tammikuuta 2016

The Touch of Cacao -kokemuksia

Nykyään kun tavalliset kinkybileet jännittää nolla, on kiva kokea jotain uutta. Samat ajatukset minulla, ystävääni vapaasti lainaten. Niinpä lähdimme pienellä balettilaisten porukalla ottamaan selvää Turkuun saapuneesta The Touch of Cacao -työpajasta.

Työpaja kesti koko päivän ja opettajana sekä ohjaajana toimi brittiläinen London Faerie. Tämä päivä oli osa Wonderlust festivaalia, jota en itsekään osaa tiivistää pariin sanaan, sillä otan vasta uteliaana selvää. Osallistujia oli noin 25, sekä miehiä että naisia, pareja ja yksin tulleita. Minulla oli pientä skeptisyyttä pinnassa, sillä tapahtuman esitteissä korostettiin Cacaon, jalostamattomasta kaakaokasvista valmistetun kaakaojuoman, estoista vapauttavia vaikutuksia. Haluan huomauttaa, että kyseessä tosiaan oli vain kaakao, ei mikään mieto huume. Sitä juotiin rituaalisesti aivan kurssin aluksi ja sen vaikutuksista varoiteltiin. Otin kaakaoni varovasti, sillä halusin välttää päänsärkyä, jota se kuulemma sai aikaan kofeiinin kera.

London Faerie myönsi olevansa "woowoo" -miehiä, eli henkisyys oli vahvaa hänen jutuissaan. Sanoi kuitenkin, ettei hänen juttujaan tarvitse uskoa, se ei ole mikään edellytys elämykselle, ja että monet asiat on selitettävissä luonnontietein. Se vetosi minuun heti enemmän. Toki minulla oli ollut ennakkoluuloja myös opettajaamme kohtaan, millainen kuivettunut hampulta haiseva joogi sieltä saapuisi. Mutta ei, London paljastui eläväiseksi, iloiseksi ja mukavan karismaattiseksi mieheksi, eikä ollut jättänyt liian monia aterioitakaan väliin. Kuten hän itseään kuvaa, hän oli aina kokenut olevansa liian outo, liian äänekäs, liian seksuaalinen. Mainio tyyppi. Ja se pinkki helminauha!

En voi enkä halua lähteä kuvaamaan tapahtumaa vaihe vaiheelta, sillä tekstistä tulisi hirveän pitkä. Sen sijaan poimin jotain yksittäisiä tapahtumia ja vaikutelmia. Ihan alkuun totean, että kun pääsin woowoo -osuudesta kunnialla yli ja löysin ikäänkuin oman tasoni toimia ja eläytyä tapahtumaan, pääsin tosi vaikuttavien kokemusten äärelle. Tässä on jotain tosi vahvaa ja alkukantaista ja se perustuu harjoituksiin kohdata toinen, vieras ihminen, ja tutkia samalla omia rajojaan ja lupaa sanoa KYLLÄ tai EI. Löytää huolettoman seksuaalisen leikin taso. Kuten London Faerie sanoi, tämä on todellakin bonobojen tapa toimia, ei simpanssien tai gorillojen: leikkisä, biseksuaalinen tila, jossa saa nauttia kehollisuudesta ja henkisyydestä ilman kulttuurisia tai uskonnollisia taakkoja.

Paikka, jossa työpaja pidettiin, paljastettiin vasta ilmoittautumisen jälkeen ja kun tulimme kaikki sisään ja harjoitukset alkoivat, lukittiin ovi huolellisesti takana. Tämä pani miettimään, onko todella niin, että kokeakseen näitä vahvoja, positiivisia asioita, täytyy toimia salaa ja piiloutua ympäröivältä kulttuuriltamme?

Eräässä kosketusharjoituksessa satuin samaan ryhmään minulle ennalta tuntemattomien Marin ja Silkien kanssa. He eivät olleet pari, vaan ystävykset, kuten myöhemmin kuulin. Myös Marin kumppani oli mukana tapahtumassa. Harjoituksen idea oli, että yksi vuorollaan oli vastaanottaja ja kaksi muuta antajia. Vastaanottaja makasi passiivisena patjalla ja muut kokeilivat häneen erityyppisiä kosketuksia opettajan ohjeiden mukaan: vahvaa silitystä, hyvin kevyttä kosketusta, puristuksia, läimäyksiä, puraisuja, suukkoja.. Eri ryhmissä harjoituksen tahti oli jokaisessa omanlaisensa. Paikalla oli myös hyvin kokemattomia ihmisiä, joten oli selvä, että kaikki eivät edenneet samoilla tasoilla. Aluksi olimme aika varovaisia ja Mari sai meiltä pitkää, huolellista kosketuskäsittelyä. Jonkin verran uskaltauduin tukistamaan ja läimäyttämään häntä vähän kovemmin, kun en yhtään tiennyt hänen mieltymyksiään.

Meidän ryhmäämme taisi sattua varsin avoimia ja rajoistaan selvillä olevia, kainostelemattomia tyyppejä. Panin tämän ilahtuneena merkille ja kun olin itse vastaanottajan vuorossa, ja notkea kissamies Silkie alkoi käyttää minuun hampaitaan, heräsi minussa halu panna vähän vastaan. Taas joku kissa pureksimassa subikoiraa! Tilanne meni siihen, että kevyt Silkie istui selkäni päällä ja piteli minua hiuksista, kun yritin kääntyä ja purra häntä takaisin murinan säestyksellä. Siinä kohtaa minulla oli tosi hauskaa ja mielenkiinto ihan kympissä. Todella jännittävää täysin tuntemattoman ihmisen kanssa käydä painisille. Hetken perästä saimmekin sitten Marin kanssa läimiä Silkietä takamuksille, sillä hän kertoi pitävänsä siitä hyvin paljon.

Tässä kohtaa ei kuitenkaan menty yhtään pidemmälle, sillä nämä olivat vain harjoituksia.

Paikalla oli myös ihmisiä eri kulttuureista, yleiskielemme oli englanti. Jostain syystä ainakaan Turun alueen kinkytapahtumissa ei käy juuri muita kuin kantasuomalaisia. Näin ollen en ole koskaan päässyt lähempiin tekemisiin muualta tulleiden kanssa. Olin jälkeenpäin hyvin liikuttunut erityisesti eräästä kohtaamisesta: tapasin harjoituksissa henkilön, joka oman kulttuuritaustansa tähden oli täysin kokematon mitä toiseen sukupuoleen tulee. Hän oli myös naimaton, joten kokemattomuus oli tosiaan absoluuttista. Seisoin hänen kanssaan vastakkain, sormenpäämme koskettivat toisiaan ja katsoimme toisiamme tiiviisti silmiin. Panin merkille, että hänen hiuksissaan oli jo aavistus harmaata. Hän oli aiemmin kyselyharjoituksessa sanonut "Could you teach me" ja minä olin vastannut "Yes". Seisoimme siinä pitkään ja katsoimme toisiamme. Olimme kuin kaksi eri todellisuutta, jotka kohtasivat tässä maailmasta irrallaan olevassa tilassa. Jälkeenpäin kun muistelin tätä, minulle tuli ihan vedet silmiin. Teki mieli kirota kaikki kulttuurit ja uskonnot, jotka sitovat ihmistä ja kieltävät häneltä jotain niin luonnollista! Millä oikeudella? Ja toisaalta, vaikka olisin tehnyt mitä, vaikka miten pientä, se olisi kaikki ollut tälle yksilölle uutta ja ihmeellistä. Mikä valta! Mikä etuoikeus ja mahdollisuus.
Toivon, että jos ja kun hän palaa ahtaaseen kulttuuriinsa, hän vie sydämessään mukanaan viestin siitä, että seksuaalisuus on ihmisten välistä yhteyttä ja leikkiä, ei paholaisen juonia, tai millä häntä nyt onkaan peloteltu.

Tapahtuman loppupuolella oli vapaa play party -osuus. Isossa tilassa osoitettiin eri alueita erilaisille toiminnoille: oli halailualue, avoimemman seksuaalisen kanssakäymisen alue ja huoneen perällä kinkyalue. Oli myös erillinen huone niille, jotka tahtoivat vain viettää aika ja jutella keskenään. Aluksi harkitsin halailualueelle siirtymistä, mutta aloin olla jo vähän väsähtänyt useiden tuntien harjoituksiin ja tuntui ihan mukavalta kun ystäväni ehdotti pientä köysisidontaa. Meillä oli parin tutun kesken tavanomaisempaa sessiota köysin, piiskoin, nipistimin ja hyrrin: minä kaiken kohteena, aah! Tykkäsin saamastani huomiosta ja siitä, että oltiin vaihteeksi todellakin selvin päin ja kohtalaisen hyvässä vireystilassa. Tätä lisää!

London Faerie toi paikalle tulia, eräänlaisia tikkuja, joiden päissä paloi tuli. Hän alkoi kysyä vapaaehtoisia tulileikkiin. Ystäväni ehdotti minun vastapiiskattua peppuani tulialustaksi, eikä minulla ollut mitään syytä kieltäytyä, vaikka tulileikit ovatkin minulle uutta. Luotin opettajaamme. Sain pitää ylläni jotain vaatekappaleita, mutta ne lähtivät kyllä aika vilkkaasti, kun mieleeni tuli ajatus, millä tavoin tekokuitu palaa.. Tulella hively oli jännittävää, mutta ei mitenkään epämiellyttävää: poltti samalla tavoin kuin steariini. Onneksi olin kyyryssä, enkä nähnyt, miten selkääni jäi hetkeksi palamaan tulivanoja, jotka opettaja sitten pyyhkäisi kädellään sammuksiin. Kieltämättä välillä vähän nipisti, jos jokin liekki jäi pidemmäksi aikaa paikalleen. Juteltiin ystäväni kanssa jälkeenpäin, että tästä saisi upean esityksen, etenkin jos "uhri" kiljahtelisi vakuuttavasti. Tosin meistä kukaan ei osaa käsitellä tulta tällä tavoin, harmi.

Tiettyyn kellonaikaan oli sitten aika lopetella ja käydä aterialle. Useimmat vaikuttivat iloisilta ja rentoutuneilta, osa väsyneiltä. Kävimme läpi kierroksen, jossa kaikki kertoivat, mitä tapahtuma oli heille merkinnyt. Ainakin näin heti tuoreeltaan jokainen kertoi saaneensa jotain. Minä nostin siinä hetkessä päällimmäiseksi sen, miten hienoa oli kohdata intiimisti ihmisiä, jotka olivat ei-kinkyjä ja joita ei muuten tulisi kohdattua.
Myös se oli mielessäni, että BDSM-kulttuuri jossa itse olen mukana, tuntuisi toisinaan kaipaavan vähän syventämistä, kaikkea sitä mitä päivän aikana olimme kokeneet. Liian helposti kinkyys menee ainakin minulla vain bileilloiksi ja sitten joksikin hyvin väsyneeksi säädöksi sen jälkeen. Se voisi olla niin paljon enemmän! Jos vain keksin keinoja, tahtoisin nyt hallituksen jäsenenä tuoda näitä aspekteja toimintaamme Turun Baletissa. Ei ehkä kaikille, mutta halukkaita on varmasti muitakin.


Upean päivän jälkeen olin väsynyt ja tunteikas. Jäin kaipaamaan lisää.

Kaikilta tekstissä esiintyviltä henkilöiltä on saatu lupa julkaisuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti