tiistai 9. kesäkuuta 2015

Laitoin pannan hyllylle

Otin nyt tämän arkipannan pois. En edes muista, milloin aloin sitä käyttää, kai se jostain blogihistoriasta löytyisi.

Meillä on nyt liikaa puhumattomia asioita. En pysty tottelemaan Isäntää (sanotaan häntä nyt näin, kun olen tätä nimitystä täällä käyttänyt). Minulla ei ole sellainen olo, että voisin olla subi nyt tässä tilanteessa. Välillä paremminkin tuntuu ihan päin vastoin. "Perheen ainoa aikuinen" tulee mieleen, mutta se on sitä että olen vihainen ja turhautunut.

Onnellisinta aikaa oli, kun minulla oli tunne, että Isännällä oli johto käsissään ja minä tottelin ja tein. Ehkä osa siitä oli omassa päässäni, mutta ainakin olimme silloin saaneet asiat sovittua suunnilleen siten. Nykyään se kuvio on hajonnut johonkin. Ehkä mielenkiinnon puutteeseen? Siinä on vain se, että jos suhteen D ei jaksa panostaa hallinnoimiseen, niin s ei viitsi tehdä asioita hänen puolestaan.

Ollaan tässä pikku hiljaa palailtu siihen peruskuvioon, jossa minä huomauttelen tekemättömistä töistä ja patistan häntä pois viihteen äärestä jakamaan arkea kanssani, osallistumaan. Se alkaa käydä välittömästi hermoilleni ja koko suhde alkaa ärsyttää. Onko tämä sitten se meidän tie?

En tiedä miten jatkaa. Mihin päin tätä meidän suhdetta pitäisi lähteä vetämään? Olen ajatellut jo jonkinlaisen parisuhdeterapiankin mahdollisuutta, vaikka se tosi kaukaiselta tuntuukin.

En haluaisi pestä perheensisäistä likapyykkiä julkisesti, enkä yksipuolisesti syytellä vaikenevaa osapuolta. Siihen tämä ei saa mennä täällä blogissa. Halusin vain purkaa tuntojani tänne, kun tämä meni nyt tältäkin illalta siihen, että jäin tähän yöhön yksin ajatusteni kanssa istumaan, kieltäydyttyäni ensin makuuhuonetouhuista sen kanssa, jota en just nyt tällä hetkellä pysty täydesti kunnioittamaan.

Minä jos kuka toivon, että tämä tästä vielä muuttuisi!
Panta on kuitenkin vasta hyllyllä, ei esim. laatikossa.

5 kommenttia:

 1. Minusta olet rohkea kun kirjoitat myös näistä kivisemmistä yhteisen tien pätkistä. Haluaisin sanoa jotain, mutta kaikki kuulostaa hölmöltä. Toivottavasti kaikki järjestyy taas parhain päin!

  VastaaPoista
 2. Voimia Tetris tilanteeseesi. Toivottavasti saatte asiat kuntoon ja puhuttua halki. Mulla on työn puolesta paljon hyviä parisuhdeterapeuttituttuja, joilla osalla on aika hyvä ymmärrys BDSM-jutuista. Joten jos päädytte siihen ratkaisuun, niin kysy ihmeessä multa suosituksia.

  //blondi

  VastaaPoista
 3. Mä olen tainnut joskus mainita jotain ihmisten muuttamisesta mieleisekseen..


  R

  VastaaPoista
 4. Mitään oikeasti helpottavaa tai auttavaa ei kai kukaan osaa sanoa. Vaikka haluaisi kovasti. Toivottavasti näette yhdessä toivoa ja uskoa.

  Minusta pannan hyllylle laitossa on kysymys muusta kuin epäonnistumisesta tai periksi antamisesta. Parisuhteen ongelmissa ei ole pahitteeksi jättää ennakko-olettamukset pois ja riisua kasautuneet roolit vähiin. Siis riisua pois niitä kerroksia, jotta näkisi rehellisesti ja selvästi, mitä ne kaksi ihmistä pohjimmiltaan ovat ja haluavat. Sitten voi alkaa taas rakentaa ja pukea. Kipeitä kohtaamisia teillä varmasti on edessä.

  -Maaria

  VastaaPoista
 5. Surullista tämä tälläinen. Toivottavasti asiat vielä kääntyvät paremmin päin.
  Parempaan täytyy aina uskoa.

  VastaaPoista