torstai 13. marraskuuta 2014

Jos töissä voisi saada piiskaa!

Tein äsken Leskirouvan antamassa työtehtävässä pienen mutta harmillisen virheen. Tein sen huolimattomuuttani, kun en tarkistanut asioita riittävän monta kertaa. Joudun kertomaan sen hänelle huomenna kasvotusten.

Nyt olen sekä harmissani että kiihottunut. Mietin, miksei oikeassa elämässä virheitä voisi korvata selkäsaunalla. "Pomoni" on taatusti harmissaan, mutta tilanne joka siitä seuraa, on oletettavasti ymmärtäväinen ja jättää minut epämääräisen syyllisyyden valtaan.

Entä jos hän - fantasiamaailmassani - sen sijaan toteaisi virheen tapahtuneen ja kuuntelematta tai kyselemättä selityksiä hakisi sivuhuoneesta piiskan. Se olisi sellainen vajaan metrin mittainen, jotain rottingin tapaista, jolla vähempikin voima olisi riittävän tehokas tuottamaan uskottavaa kipua. Hän komentaisi minut laskemaan päällihousujani - se olisi todella nöyryyttävä hetki - ja kumartumaan kämmenet vasten tukevaa pöytää.

Hän sivaltelisi minua takamuksille rivakoin ottein, heti täydellä voimalla kuten rangaistuksen kuuluukin. Minun olisi vaikea pysytellä paikoillani, mutta viimeinen kunnian rippeeni olisi ottaa rangaistus vastaan ääneti ja pakoilematta.
Piiskattuaan hän olisi itsekin kasvoiltaan vähän punakka ja tokaisisi vain "Noniin..". Hän veisi piiskan pois, minä pukisin nopeasti ja kömpelösti housuni ja jatkaisimme töitä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Minulla olisi alamainen mutta samalla huojentunut olo siitä, että moka olisi nyt pois päiväjärjestyksestä.

Työsuhteessa jossa tämä olisi mahdollista ja ennalta sovittua olisi mielettömän hivelevää olla. Siitä ei vaan ehkä tulisi mitään, sillä olisin ennalta niin kiihottunut että tekisin pelkkiä virheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti