tiistai 16. syyskuuta 2014

Pervopiirtelypaja

Osallistuin viikonloppuna otsikon mukaiseen tapahtumaan. Se oli osa isompaa Pride-kokonaisuutta ja kyllä, tuo oli ns. virallinen nimi.

Tykkäsin kovasti tilaisuudesta. Se järjestettiin ennakkoilmoittautumisten perusteella yksityisasunnossa ja sinne osallistui kymmenkunta piirtäjää ja neljä mallia. Tunnelma oli rento ja suvaitsevainen. Tapahtuman järjestäjä oli selvästi tottunut organisoimaan tämän tapaisia juttuja ja kaikki sujui kivasti, vaikka kaikki eivät edes tunteneet toisiaan ennalta. Itse en tuntenut kuin yhden Turun Baletin jäsenen, mutta seura oli niin mukavaa, ettei se haitannut mitään.

Ensiksi saimme malleiksemme kaksi nuorta naista. He esittivät vaihe vaiheelta etenevän poseeraussarjan, jossa vaatteet vähenivät ja otteet olivat varsin tutun oloisia, eli toinen dominoi ja toinen otti passiivisia asentoja. Piirsimme asentoja minuutista kymmeneen minuuttiin, eli kynät kävivät sauhuten ja huoneessa oli hiljaista, paitsi viihdyttävä musiikki taustalla.

Tähän liittämäni piirros on viimeisestä, eli kymmenen minuutin poseerauksesta. Kuvakulmia emme saaneet itse valita, joten tässä näkyy vähän huonosti, että alimmaisella naisella on ylemmän sormet suussaan.
Täytyy myöntää, että viihdyin oikein hyvin tämän "esityksen" ääressä! On raikuva ero siinä, millä tavoin aidot queer-naiset esittävät keskinäisiä suhteitaan verrattuna seksimessujen kökköihin lesboshow-esityksiin. Erona on vaikka nyt näin muotoiltuna se seikka, että ensin mainittu sisältää oikeasti kiihdyttäviä elementtejä.Toisena mallina toimin sitten itse. Olin ottanut mukaani nahkakahleita, vöitä ja silmäsiteen, kuten olin suunnitellut. Assistentiksi lupautunut balettilainen ei päässytkään paikalle, joten suunnitelma muuttui hivenen. Käytännössä puin kahleet ja pannan ja improvisoin joitain sopivia subin asentoja ja sidontoja.

Sain muutamia luonnoksia itsestäni muilta piirtäjiltä lahjoituksina, mutta en tekijänoikeussyistä voi niitä tähän laittaa. Harmi sinällään. Näiltä omien piirrosteni malleilta kysyin luvan, joten se on kunnossa.

Mallina olo oli ihan mukavaa, tekisin toistekin. Pidin itse ihan alushousut jalassa, vaikkei sillä asialla olisi minulle kamalan suurta merkitystä ollutkaan. Kuten olen todennut, en ole oikeastaan ekshibitionisti. Mallina ollessakin ajattelin ihan kaikkea muuta kuin sitä, että nyt joukko ihmisiä näkee tissini. Piirrosmallina ollessa ajatus kiinnittyy lähinnä siihen, mistä ensinnä puutuu tai jomottaa.

Viimeisenä pääsimme piirtämään viehättävästi pukeutunutta nuorta miestä. Taustalla soi sellainen vähän vanhanaikainen Broadway-musiikki, jos niin voi sanoa, ja hän laittoi meidät piirtämään oikein klassisia poseerauksia.

Aikaa piirtämiselle tuntui olevan taas liian vähän, sillä tämä kaveri oli täynnä herkullisia yksityiskohtia ja kokonaisuus oli aina mainio kun hän otti asennon.

Saimme laittaa parhaan kuvamme menemään näyttelyyn kaupungin homobaariin, jossa ne olisivat esillä koko Pride-viikon. Valitsin tämän kaverin kymmenminuuttisen, jonka sain tehdä hyvästä kuvakulmasta: "neidillä" tarkoituksella vähän vilahtaa rikkinäisestä sukkahousun haarasta.. Se kuva ei siis ole nyt tässä blogissa ainakaan vielä, mutta tässä toiseksi onnistunein, aikaa oli 5min:Toivon, että vastaavia piirustuspajoja järjestetään toistekin. Setalaisten kanssa on hauskaa häärätä.

6 kommenttia:

 1. Moikka! Kiva lukea, että sulla oli yhtä hauskaa kuin mulla. Pari pikku korjausta vain: en ole nainen (vaan transgender, ei-binäärinen sellainen). Broadway-henkinen malli on puolestaan nainen. Sukupuolen moninaisuus on jännä juttu ;)

  Ps. Oletko fetlifessa? Löydyn sieltä nimellä 888paramour888

  T. Ekan kuvan ylempi pylly

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi vaan! Kiva kun löysit kommentoimaan tänne. ;)

   Hups, minä olen aika noviisi näissä nimitys- tai olemusasioissa, kuten näkyy. Kirjoitin sen mitä näin tai oletin ja tässä sitä nyt huomaa, miten pihalla olin. :D

   Ainakaan vielä en ole Fetlifeen löytänyt, pitää pikkuisen rajoittaa netissä oleilua. Ehkä joku päivä sinnekin.

   Poista
  2. Täytyy vielä lisätä, että nyt kun kerroit sinun ja tämän toisen henkilön todellisen minän, niin nyt kun ajattelen teitä näin takautuvasti, saan heti jotenkin paljon selkeämmän käsityksen teistä ihmisinä. Tavallaan tyyliin: ahaa, no niinpä tietenkin.

   Minulle on jostain syystä tärkeää saada kategorisoida ja nimetä asioita ja kun saan tietää jostain henkilöstä jotain näin oleellista (transgender), loksahtaa pääni sisällä miellyttävästi ja osaan suhtautua luontevammin.

   Poista
 2. Moi Tetris!
  Muistan lukeneeni sun blogista että oot tehny sarjakuvia, jotain omaelämänkerrallista tms? Olisko mitenkään mahdollista päästä lukemaan sitä, tai aiotko joskus julkaista sitä blogissa tai jossakin? Muistelen että sun blogissa on vilahtanu joku ruutu ja se piirrosjälki oli tosi kivaa ja vaikutti mielenkiintoselta.
  En oo vähään aikaan käyny lukemassa niin en tiedä ootko maininnu siitä jotain uudemman kerran..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww! Joku kysyy multa sarjakuvasta. Tosi ilahduttavaa. <3
   Olen ujo taiteilijarukka ja tuntuu, ettei ketään kiinnosta mun rustailut.
   Nyt kun kysyit, tuli minulle taas uutta intoa skannata ne satakunta ruutua ja värkätä nettiluettavaan muotoon. Kiitti!

   Sarjakuvani ei ole varsinaisesti omaelämänkerrallinen, vaan ennakoi tulevaa elämäntapaani suoraan: sarjakuvahahmot seikkailevat S/M:n ja vapaiden suhteiden maailmassa, joka oli silloin itseltäni vielä suljettu.

   Poista
 3. Kivaa että ilahduit! :) <3
  Skannaa ihmeessä jos vaan jaksat, täällä ainakin yks innokas lukija!

  VastaaPoista