keskiviikko 20. elokuuta 2014

Tetris dominoi - burlesqia ja piiskaa

Tässä kävi nyt jotenkin niin, että päädyn esittämään burlesqia. Monisatapäiselle yleisölle, aidon burlesqitaiteilijan seurassa.

(Jos jotakuta syhyttää tietää kenen, niin Googlessa on vapaata riistaa, mikä kinky/Seta -tapahtuma on Turussa ensi viikonloppuna ja kuka on tähtenä).

Kirjoittaessani tätä eläydyin aiheeseen kuuntelemalla: Lady Marmelade!
Musiikkivideon alussa vilahtaa ratsuraippa, mutta meidän esityksessä ruoska myös läjähtää ihoon. Burlesqia aidolla kinky twistillä?! Kiilusilmäinen sadomasokisti esittämässä julmasti dominoivaa sirkuksen eläintenkouluttajaa.

Huvittavaa on vain se, että lavalla äkseeraavan sadistihahmon takana on vannoutunut subi. Minusta se on huvittavaa, suurin osa yleisöstä ei varmaan asiasta edes piittaisi. S/M-tyyppi joka tapauksessa, mitä eroa? "Nehän piiskaa toisiaan makuuhuoneessa, sitähän se on".

Minä en taas ymmärrä burlesqista oikein mitään. Joo, se on nättiä ja siinä tapahtuu kauniita asioita musiikin säestyksellä. Vastanäyttelijäni, se jota retuutan ja piiskaan, on erityisen ilahduttava silmälle. Mitkä ihailtavat liikkeet! Huomaa, että hän on hyvä siinä mitä tekee ja tehnyt sitä jo vuosia. Minulla on suoraan sanottuna kömpelö olo hänen seurassaan, mutta onneksi rooliini sopii karumpi liikehdintä, eikä minulta edellytetä naisellisuutta. Huh, helpotus. Toiset hoitakoot sen, mikä on heille luontevaa.

Lavarooli on rooli ja otan sen uteliaana vastaan. Toistelen eleitä ja otteita, joita minuun on käytetty monet kerrat, vähän tietty ylinäytellen, että takariivinkin näkyy. Minusta on mielenkiintoista hakea itsestäni dominoivaa näkökulmaa. Tietyllä tapaa myös turvallista, kun kyseessä on vain esitys.

Silläkin uhalla, että asianomaiset tämän vielä joskus lukevat: kyllä minua vähän hiveli sisältä, kun nämä kaksi muuta esiintyjää olivat edessäni peppu tarjolla ja jouduin kysymään, että saako teitä lyödä oikeasti. Kuulemma saa.. Kiskoin itseni takaisin alueelta, jonne olisi niin helppoa lipsahtaa, sinne missä tämä kaikki tapahtuu yhteiseksi nautinnoksi ja mennään pidemmällekin. Kurkistin sinne, vinon hymyn kera.
Muistan Peikon sanoneen, että kyllä lavalla pitää tietty twist olla päällä. Arvelen hänen tarkoittaneen, että lavalla on kiva tehdä jotain, mitä tekisi mielihyvin yksityisestikin.

Jo ennen tätä, kuin kohtalon vitsinä, olin ilmoittautunut näihin bileisiin viralliseksi piiskaajaksi yhdistyksemme puolesta. Eli jos joku haluaa kokeilla piiskaa, ehkä eka kertaa ikinä, voin sen suorittaa. Uskon tietäväni riittävästi piiskaamisen tekniikasta suoriutuakseni tästä. Voin tehdä sen myös dominoiden, olen oppinut siitäkin, eniten oman kokemuksen kautta ottajaosapuolena.

Tämä on minulle tällainen pieni seikkailu, jotain ekstraa. Valitsin juuri nämä bileet, koska näihin on tulossa paljon myös ei-kinkyjä, siis setalaisia. Minulle on jotenkin helpompaa ja kivampaa toimia porttina kinkymaailmaan ulkopuolisille kiinnostuneille, kuin lähteä vastaavaan hommaan rutinoituneiden kinkyjen keskelle.
Siis enhän minä ole mikään piiskaaja siinä mielessä! Tämä nyt vain on näitä juttuja, joihin on helppo mennä, kun varsinaista jonoa tähän nakkiin ei ole.
Aion myös ehdottomasti olla tosissani siinä mitä teen ja tehdä sen hyvin. Tahdon tarjota kokemuksia, hyviä sellaisia.

Silti: A bottom, who tops. A bottom who tops, only for a night!

2 kommenttia:

 1. Hei, Tetris!
  Voisitko mitenkään lisätä blogisi Bloglovin' -palveluun, jotta pystyisin lukea (hyvin mielenkiintoista) blogiasi helposti puhelimella? Puhelimeni ei nimittäin suostu avata "aikuislukolla" varustettuja blogeja muuten... :( Olen lukenut blogiasi anonyymisti jo varmaan vuoden, ja haluaisin jatkossakin lukea sitä säännöllisesti heti kirjoitettuasi! :) Blogin lisääminen palveluun tosin vaatii kirjautumisen, joten en todellakaan vaadi sitä.
  Kuulostaa muuten todella upealta touhulta noi bileet ja varsinkin niissä esiintyminen! Itse olen kiinnostunut näyttelemisestä (vaikka tämä onkin vähän eri asia kuin "normaali" kesäteatteri) ja kinkyilystä (johon tutustuin vasta pari vuotta sitten, mutta sallittakoon se, kun olenkin vasta 19-vuotias).
  Ystävällisin terkuin,
  Alina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip Alina!
   Kiitos palautteesta, enpä ollut tuollaista Bloglovinia tiennytkään.

   Poista