tiistai 27. toukokuuta 2014

Kiltti on aina kiltti

Olin tosi ylpeä Isännästä, kun hän pisti päälleen kiltin. Sellaisen mustan polvipituisen, joka on vahvaa kangasta ja jossa on muutamia niittejä ja kiinnityslenkkejä, sekä teräviä vekkejä kuten kilttiin kuuluukin. Hän pisti sen päälleen vanhempiensa luokse.

Isäntä osti kiltin postimyyntinä USA:sta bilekäyttöön. Se on hänen merkittävin hankintansa kinkyelämään nähden ja se maksoikin aika hunajaisesti mielestäni. Kinkybileissä näkee verrattain paljon kilttejä. Mistä sitten johtuu; siitäkö herkullisesta seikasta, että miehet saattavat tuuletella niissä ihan ilman alushousuja? Ja onhan ne mielettömän hyvän näköisiä.

Mutta että vanhempien luo.. Isäntä on aikaisemmin käyttänyt kilttiään vain kotioloissa ja hellepäivinä omalla pihalla. Nythän oli todella kuumia päiviä, joten kilttiä alkoi taas näkyä ja mikäs sen mukavampaa. Olin kuitenkin aika hermona, kun tajusin, että olimme lähdössä kylään ja hän ei vaihtanut housuja päälleen. "Sun isäs pyörtyy", oli ainoa keskustelu aiheesta. No kaipa hän tiesi mitä teki, omapahan on sukunsa, ajattelin.

Appiukko ei pyörtynyt eikä kommentoinut aiheesta mitään koko aikana. Olipa alkuun ehkä vähän tavallista vaisumpi seuramies. Mitä mahtoi tuumia? Naiset ottavat tämmöiset jutut helpommin, eikä anoppi tuntunut olevan moksiskaan.

Isäntä koetteli miehisen konventionaalisen pukeutumisen rajoja, minulla taas oli päälläni Venäjän laivaston mallinen hihaton raitapaita, MilProsta hankittu, eikä siinä ollut mitään ihmeellistä. Naiset nyt käyttää mitä vain. Ja minulla oli hyvä olla paidassani, sillä se edusti minulle militariaa ja poikaolemustani, samalla kun pullotti mukavan naisellisesti edestä.
Tulkaa vielä sanomaan minulle, että naiselta puuttuisi vapaus.

Entäs minun äitini, kun näki Isännän eka kertaa kiltissä meidän pihalla? "No onkos teillä nyt sukupuoliroolit vaihtuneet?"
Auts.

Pitäkää miehet kilttejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti