torstai 31. tammikuuta 2013

Nimimerkityksiä

Potkaisin alakerran Isäntää meilillä, jossa kerroin, että raportoin myöhässä leikkineeni lelulla työaikana.

Ha! Toivon, että päitä putoilee tai olen pettynyt.

---

Kävin kylässä Whiteropen luona, jolla reissulla oli positiivinen vaikutus pudonneen mielialani kohottajana. Vielä eilen minulla oli hankala olla, vaikken sitä enää viitsinyt blogiini sälyttää. Kyläilyn jälkeen minulla on ollut kevyempi, helpottunut, jopa vähän hilpeä olo. Teki NIIN hyvää nauttia seurasta ja puhua kinkyjä. Paine pään sisällä on niiltä osin helpottunut ja sain uskonvahvistusta eräässä henkilökohtaisessa ongelmassa, jota saatoin vähän purkaa hänen kanssaan ja sain siihen toista näkökulmaa. Näitä kaappiasioita, ymmärrätte...

Henkisen puimisen lisäksi kuulin ilokseni, että tulisin saamaan köyttä. Paljon köyttä. Jei!

Muun ohella ehdimme keskustella aiheesta nimimerkkien merkitys kinky-yhteisössä. Miten vaikea on välillä muistaa samalta ihmiseltä useita nimiä (hänen oma etunimensä, kinky-nicki ja mahdollisesti vielä jokin muu nimitys, jota yleisesti käytetään) ja hahmottaa tilanteet, joissa niitä kutakin on sopivaa käyttää. Miten voi mokata etiketissä, jos vahingossa livauttaa henkilön oikean etunimen väärässä paikassa. Entä miksi ylipäätään pitää olla nickejä? Eivätkö ihmiset voisi ainakin kasvotusten olla ihan vain omalla etunimellään? Tästä on yhtä monta mieltä kuin kinkyäkin, mutta kirjaan seuraavassa omia näkemyksiäni.

Oma nimimerkkini, tai alter egoni, Tetris Whiphunter, saapui näyttämölle siinä vaiheessa, kun olin ottamassa ekaa kertaa yhteyttä Turun Balettiin ja oli keksittävä jokin muu osoite ja nimi kuin omat. Aavistin, että olisi pöljää tallustella tuntemattomaan ympäristöön ihan omalla nimellään, etenkin kun kaikki materiaaleista löytämäni henkilöt selvästi esiintyivät nimimerkeillä. Tahdoin löytää jonkin sopivasti sukupuolineutraalin etunimen ja sukunimi nyt muodostuu taipumuksistani ja onkin tullut toteen näytetyksi useaan kertaan, heh. Minusta ei olisi ikinä voinut tulla mitään neiti Sitä tai rouva Tätä, saati sitten -tär/ -tar. En vain ole niin feminiini olento, sorry. Tetris on alunperin Neuvostoliitossa kehitetty alkeellinen tietokonepeli, joka sopi minulle siis oikein hyvin teemaltaan. Tullut pelattua paljon aikanaan. Paljon. Toisekseen olen jossain matemaattisissa tai maantieteellisissä asioissa ihan käsittämätön palikka.

Tetris oli aluksi vain nimimerkki meilailua varten, mutta siitä on tullut paljon enemmän. Osa minusta on Omanimi ja osa on Tetris. Whiterope piti osuvana määritelmääni, että Tetris tekee sujuvasti asioita joita Omanimi ei tee. Minusta olisi äärimmäisen kiusallista tulla kutsutuksi omalla nimelläni kinkyaihepiirin sisällä. Joka tapauksessa ainakin latistavaa. Tetris merkitsee minulle vapautusta omasta minästä. Se on ikäänkuin minäni vaihdettuna turbovaihteelle kinkyyn suuntaan. En ole äärimmäisen tarkka siitä, saavatko muut kinkyt tietää oikeankin nimeni ja identiteettini, lähimmät tietävätkin, mutta en herran tähden ala olla omalla nimelläni missään puhtaissa kinky-yhteyksissä.

Oma nimi vetää perässään pitkää laahusta, jossa tulee mukana käsitteitä, kuten tytär, äiti, avopuoliso, täti, sisko, kummilapsi, vanha ystävä, työtoveri... Kaikkiin näihinkö minun pitäisi jotenkin ympätä kinkyidentiteettini osaksi?
Helpompaa vain olla välillä Tetris.

---

Haukotus. Menen viettämään iltaani Neiti Narun parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti